کد خبر: ۷۷۷۶۹۸
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۶
ناتو: جنگ اوکراین ممکن است «سال‌ها» به طول انجامد

جنگ اوکراین| زلنسکی: جنوب را به کسی نمی‌دهیم

نبرد‌ها در شرق اوکراین در حالی با شدت تمام میان ارتش روسیه و نیرو‌های اوکراینی جریان دارد که «سورودونتسک» و شهر همجوار آن «لیزیچانسک» به آخرین سنگر مقاومت در استان لوهانسک تبدیل شده‌اند.
جنگ اوکراین| زلنسکی: جنوب را به کسی نمی‌دهیم
آفتاب‌‌نیوز :

سرهی هایدای، فرماندار نظامی استان لوهانسک که دو شهر کلیدی آن هم اکنون در آستانه سقوط قرار گرفته می‌گوید باید برای روبرو شدن با «بدترین شرایط» آماده شد.

این در حالیست که اوکراین همچنان روی حمایت بیشتر اروپا برای دریافت سلاح‌های سنگین از جمله هواپیمای جنگی و تانک حساب باز می‌کند و در همین راستا ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین ضمن استقبال از حمایت بروکسل نسبت به درخواست نامزدی کشورش برای عضویت در اتحادیه اروپا، از آن به عنوان «خبری خوب برای کشور» یاد کرده است.

دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو نیز در تازه‌ترین اظهارات خود نسبت به طولانی شدن مناقشه نظامی جاری در اوکراین به مدت «سال‌ها» هشدار داده است.

تحولات تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در روز یکشنبه ۱۹ ژوئن ۲۰۲۲ را در این گزارش دنبال کنید.

جنگ اوکراین؛ شهر لیسیچانسک برای نبرد‌های خیابانی آماده می‌شود

سازمان ملل متحد روز یکشنبه در گزارشی اعلام کرد که بیش از هفت میلیون اوکراینی از زمان آغاز درگیری‌ها تاکنون در این کشور آواره شده‌اند.

بر اساس این گزارش، به این تعداد باید حدود هفت میلیون و چهارصد هزار نفر دیگر از شهروندان اوکراینی را اشاره کرد که به خارج از کشور گریخته‌اند.

گفتنی است که بیش از این دسته پناهجویان راهی کشور لهستان، در همسایگی اوکراین شده‌اند.

اوکراین پیش از تهاجم نظامی اخیر، بدون احتساب افراد ساکن در کریمه که سال ۲۰۱۴ به روسیه ضمیمه شد، ۳۷ میلیون نفر جمعیت در قلمرو تحت کنترل کی‌یف داشت.

اوکراین می‌گوید حملات روسیه را در نزدیکی سورودونتسک دفع کرده است

ستاد نیرو‌های مسلح در کی‌یف روز یکشنبه اعلام کرد که نیرو‌های اوکراینی روز یکشنبه حملات روسیه به روستا‌های نزدیک سورودونتسک، شهر کلیدی استان لوهانسک در شرق این کشور را دفع کرده‌اند.

سورودونتسک هفته‌ها است زیر حملات هوایی و آتش سنگین توپخانه ارتش روسیه قرار دارد و بخش‌های عمده آن نیز تحت کنترل نظامیان تحت امر ولادیمیر پوتین درآمده است.

ارتش اوکراین با انتشار اطلاعیه‌ای در فیسبوک اعلام کرد: «یگان‌های ما حمله در منطقه توشکیوکا را دفع کردند. دشمن عقب نشینی کرده و در حال تجدید قوا است.»

در این اطلاعیه آمده است که نیرو‌های ارتش روسیه در حال «هجوم» به روستای «اوریخوف» بودند، اما حمله نزدیک آن‌ها به روستا «با موفقیت دفع شد.»

اولاف شولتس: گروه ۷ «تا زمانی که لازم باشد» از اوکراین حمایت خواهد کرد

صدراعظم آلمان تاکید کرد که کشور‌های عضو گروه ۷ در نشست آتی سران اتحادیه اروپا به وضوح تمایل خود را برای حمایت از اوکراین «تا زمانی که لازم باشد» ابراز خواهند کرد.

اولاف شولتس در گفتگو با خبرگزاری آلمان یادآور شد: «ما تا زمانی که لازم باشد به حمایت از اوکراین ادامه خواهیم داد. می‌خواهیم مطمئن شویم که محاسبات رئیس جمهوری روسیه به نتیجه نخواهد رسید.»

وی سپس افزود: «بدیهی است که پوتین امیدوار است پس از گسترش قلمرو کشورش و بازگشت جامعه بین‌المللی به نگرانی‌های معمول خود، همه چیز سر جای خود قرار گیرد؛ اما این یک توهم است.»

برلین: برای تولید برق بیشتر از نیروگاه‌های زغال‌سنگی استفاده خواهیم کرد

دولت آلمان روز یکشنبه اعلام کرد که در مواجهه با کاهش اخیر واردات گاز روسیه، اقداماتی اضطراری برای تضمین عرضه انرژی به شهروندان در پیش خواهد گرفت که افزایش استفاده از نیروگاه‌های سوخت فسیلی از جمله آن‌ها خواهد بود.

وزارت اقتصاد آلمان با انتشار بیانیه‌ای در این خصوص تصریح کرد: «برای کاهش مصرف گاز، باید از گاز کمتری برای تولید برق استفاده شود. در عوض، نیروگاه‌های تولید انرژی با استفاده از زغال سنگ باید بیشتر مورد بهره‌برداری قرار گیرند.»

زلنسکی: «جنوب را به کسی نمی‌دهیم»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز یکشنبه در بازگشت از جبهه‌های جنوبی نبرد نیرو‌های نظامی کشورش با ارتش روسیه تاکید کرد که مناطق جنوبی پس گرفته خواهد شد و نظامیان اوکراینی «همه چیز را از روس‌ها پس خواهند گرفت.»

آقای زلنسکی هنگام بازگشت به کی‌یف در ویدئویی که در پیام‌رسان تلگرام منتشر شد، گفت: «ما جنوب را به کسی نخواهیم داد، همه چیز را پس خواهیم گرفت، دریا اوکراینی و امن خواهد بود.»

این سخنان احتمالا به منطقه خرسون در جنوب اوکراین اشاره دارد که در همان روز‌های نخست تهاجم نظامی روسیه تحت اشغال نیرو‌های تحت امر ولادیمیر پوتین درآمد.

جانسون خواستار حمایت بیشتر کشور‌های غربی از اوکراین شد

به اعتقاد بوریس جانسون، اگر متحدان اوکراین نمی‌خواهند شاهد پیروزی «تجاوز» در اروپا باشند، باید مدت طولانی حمایت و ایستادگی کنند.

نخست وزیر بریتانیا حمله نظامی روسیه به خاک اوکراین را تجاوز خواند و گفت همانطور که از جنگ دوم جهانی بی سابقه بوده است نباید گذاشت که تجاوز پیروز شود و برای این منظور متحدان اوکراین باید قاطعانه و برای مدت طولانی از کی‌یف حمایت کنند.

وی در مقاله‌ای که در ساندی تایمز منتشر شد، نوشت: کشور‌هایی که از اوکراین در مواجهه با تهاجم روسیه حمایت می‌کنند باید ضمن حفظ خونسردی و صبر خود، اطمینان حاصل کنند که کی‌یف «استقامت استراتژیک برای بقا و در نهایت پیروزی را خواهد داشت.»

اقای جانسون در این مقاله تاکید کرد: «همه چیز به این بستگی دارد که اوکراین چگونه می‌تواند توانایی برای دفاع از خاک خود را سریعتر از زمانی که روسیه اقدام به تشدید حملات کند، ارتقا بخشد. وظیفه ما این است که به طرف اوکراینی زمان بدهیم.»

فرماندار لوهانسک: زیر آتش سنگین حملات برای بدترین شرایط آماده می‌شویم

فرماندار نظامی استان لوهانسک روز یکشنبه با اشاره به حملات سنگین نیرو‌های ارتش روسیه به دو شهر کلیدی سورودونتسک و لیزیچانسک گفت که باید برای روبرو شدن با «بدترین شرایط» آماده شد.

سرهی هایدای در این خصوص تصریح کرد: «وضعیت در شهر (لیزیچانسک) و در کل منطقه دشوار است، زیرا روس‌ها بیست و چهار ساعت شبانه روز مواضع ما را بمباران می‌کنند.»

آخرین گزارش‌ها حکایت از آمادگی نیرو‌های اوکراینی برای آغاز درگیری‌های خیابانی با نظامیان روس در لیزیچانسک دارد.

سربازان در حال حفر چاله و سیم خاردار هستند و پلیس خودرو‌های سوخته را در سراسر خیابان‌ها قرار می‌دهد تا با ایجاد مانع مانع تردد آسان خودرو‌های نظامی شود.

دبیر کل ناتو: جنگ اوکراین ممکن است «سال‌ها» به طول انجامد

دبیرکل ناتو هشدار داد که جنگ در اوکراین ممکن است «سال‌ها» به طول انجامد و کشور‌های غربی باید بر حمایت از کی‌یف در هر مدت زمانی که این مناقشه به درازا بکشد ثابت قدم باشند.

ینس استولتنبرگ در مصاحبه‌ای با روزنامه آلمانی بیلد که روز یکشنبه منتشر شد به تبعات این حمایت پایدار اشاره کرد و گفت که باید همه چیز را در نظر گرفت.

وی تصریح کرد: «ما باید آماده باشیم که این مناقشه سال‌ها ادامه یابد، ما نباید در حمایت از اوکراین ضعیف شویم، حتی اگر هزینه‌های آن بالا باشد، هزینه‌هایی که نه تنها به حمایت نظامی مرتبط می‌شود بلکه افزایش بهای انرژی و مواد غذایی را نیز به همراه دارد.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین